Lucrări de Marcel Guguianu, Paul Gherasim şi Edgar Degas se numără între cele 120 de loturi care vor fi licitate prin Artmark pe 29 septembrie, exclusiv online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sculptura „Nud cu drapaj”, realizată în bronz de Guguianu, este estimată la 2.000 - 3.000 de euro, iar artistul este prezent în licitaţie cu alte trei lucrări din ipsos, modelat şi patinat de autor, a căror valoare este încadrată între 600 şi 1.600 de euro.

Două lucrări de Paul Gherasim, desene în creion şi acrilic, sunt scoase la vânzare, pornind de la 300 de euro, însă lotul cel mai scump îl reprezintă un print „Portret de femeie (Baroneasa Renée Frachon)” (1908-1910), semnat şi intitulat pe verso, în peniţă, „Brâncuşi, Portrait de femme", ştampilat pe verso „Fond Barbu Brezianu". Acesta are o valoare estimată la 5.000 - 10.000 de euro.

În licitaţia colecţiei unui galerist de artă contemporană, aşa cum este descrisă de Artmark, sunt incluse şi două lucrări de Edgar Degas - „Balerină în repaos (mâinile pe şolduri, piciorul drept înainte)”, sculptură în bronz estimată la 1.500 - 2.500 de euro, şi „Balerină (privind spre talpa piciorului său drept)”, cu aceeaşi valoare.

„Balerină în repaos (mâinile pe şolduri, piciorul drept înainte)”, de Edgar Degas
„Balerină în repaos (mâinile pe şolduri, piciorul drept înainte)”, de Edgar Degas

Numeroase afişe din perioada Uniunii Sovietice completează licitaţia, care va avea loc pe 29 septembrie la ora 19.30.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.