Lucrări de la Bienala Naţională de Arhitectură şi mai mult de 100 de acuarele sunt expuse în foaierele Teatrului Naţional Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia cu lucrări aparţinând Bienalei Naţionale de Arhitectură - cel mai important eveniment profesional al breslei arhitecţilor ce se organizează neîntrerupt din 1994 - este amplasată în foaierul Sălii Studio.

Ea cuprinde proiectele celor cinci secţiuni ale Bienalei care au fost premiate pe 18 octombrie 2021: Locuinţe individuale; Arhitectură de interior; Arhitectură verde, sustenabilă; Diplome - Arhitecţi în afirmare; Proiecte Vizionare.

Bienala Naţională de Arhitectură este compusă din 15 secţiuni şi se desfăşoară şi în acest an în opt oraşe din ţară - Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu, Sf. Gheorghe, Târgovişte, Târgu-Mureş, Timişoara.

Bienala are un concept pentru fiecare ediţie, propus de conducerea Uniunii Arhitecţilor din România şi de echipa curatorială. Conceptul este structurat ca program cultural, având un conţinut complex şi de interes, atât pentru breasla arhitectilor, participanţi, cât şi pentru utilizatorii şi locuitorii cărora li se adresează producţia de arhitectură, publicul.

Expoziţia de proiecte a ediţiei 2021 a Bienalei Naţionale de Arhitectură poate fi vizitată între orele 11.00 şi 18.00. Accesul publicului se poate face pe la postul de pază de la intrarea în foaierul Media. Expoziţia va fi deschisă până la sfârşitul lunii octombrie 2021.

În Rotonda Sălii Mici a Teatrului Naţional Bucureşti, cu ocazia spectacolelor programate la această sală este deschisă expoziţia prilejuită de anul comemorativ Harag György, evocând personalitatea acestui regizor transilvănean epocal al artei teatrale din Ungaria şi România.

Expoziţia omagială Harag György va putea fi vizitată şi virtual, pe platforma www.fnt.ro, în perioada 6 - 14 noiembrie 2021. Şi la sediul TNB ultima zi de vizitare va fi 14 noiembrie.

„Expoziţia itinerantă despre opera regizorului constă din 45 de panouri cuprinzând aproximativ 200 de fotografii însoţite de comentariile şi evocările colegilor de breaslă, teatrologilor şi criticilor, precum şi textele lui Harag, în trei limbi: maghiară, română şi engleză. Expoziţia este pusă la dispoziţia noastră de către Academia Maghiară de Artă”, spune Kósa András László, directorul Centrului Cultural Maghiar din Bucureşti, unul dintre organizatori.

O altă expoziţie este cea amplasată în foaierul Media. Aceasta reprezintă a doua ediţie a Expoziţiei naţionale de pictură în acuarelă sub denumirea „România în acuarelă”, organizată de Asociaţia Pictorilor Acuarelişti din România, structură afiliată Societăţii Internaţionale de Acuarelă (I.W.S.), în parteneriat cu TNB.

„România în acuarelă” întruneşte 133 de lucrări semnate de 98 de pictori acuarelişti, profesionişti sau amatori. Proiectul propune o abordare amplă şi complexă a tehnicii picturii în acuarelă. Expoziţia poate fi vizitată până pe 31 octombrie. Intrarea este liberă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.