Lucrările „Energie”, de Adrian Ghenie, şi „Cap de copil (Micuţa unguroaică)”, de Nicolae Tonitza, au obţinut cele mai mari preţuri de adjudecare în Licitaţia de primăvară de la Artmark care a avut loc marţi seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întreaga licitaţie, cu 186 de loturi, a avut o rată de adjudecare de 91,4%, iar lucrările vândute au însumat peste 1 milion de euro.

„Energie”, ulei şi acrilic pe carton, a fost vândută pentru 155.000 de euro, încadrându-se în estimarea iniţială.

Al doilea cel mai scump lot a fost „Cap de copil (Micuţa unguroaică)”, ulei pe carton, adjudecat contra sumei de 100.000 de euro, după ce fusese estimat la 50.000 - 80.000 de euro. Tabloul pictat între 1923 şi 1924 este însemnat olograf, pe verso: „Copil de maghiar".

Locul al treilea între lucrările vândute cel mai scump este ocupat de „Ciobănaş”, de Ştefan Luchian, pentru 40.000 de euro. O altă lucrare a artistului, „Maci şi garoafe”, nu a fost adjudecată în timpul licitaţiei, însă ulterior a fost cumpărată pentru 70.000 de euro.

Au mai fost vândute în licitaţie lucrări de Theodor Pallady, Theodor Aman, Nicolae Vermont, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu şi Gheorghe Petraşcu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.