Artistul Leigh Lambert, originar din Newclastle, a creat mai multe lucrări de artă care cuprind cei 60 de ani de când serialul „Coronation Street” este difuzat de ITV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea principală, intitulată „On The Cobbles”, arată case din Weatherfield - oraş fictiv din serial - şi mai multe personaje din trecut şi prezent, potrivit BBC.

Lambert a făcut şi câteva schiţe care ilustrează momente din istoria serialului, precum întâlnirea a doi iubiţi în faţa cafenelei Roy's Rolls, intitulată „Love Story”, şi celebrii porumbei din show-ul TV, lucrare intitulată „They Always Come Home”.

ITV va marca aniversarea din 9 decembrie cu programe speciale şi va publica un volum aniversar. 

Lambert a spus: „Vizitând platourile anul acesta, am putut simţi adevărata istorie pe care o au aceste clădiri emblematice şi pavajul şi este evident că lista nesfârşită a personajelor care au trăit aici rămâne permanent în psihicul britanic”.

În 2014, Lambert a fost inclus pe lista scurtă a artiştilor emergenţi pentru Fine Art Trade Guild Awards.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.