Lucrarea „Season's Greetings”, cea mai recentă a lui Banksy, amplasată din luna decembrie în oraşul galez Port Talbot, a fost vândută pentru mai mult de 100.000 de lire sterline, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a fost achiziţionată de John Brandler, proprietarul unei galerii din Essex, care a spus că o va lăsa în oraş pentru încă cel puţin trei ani.

În ultima lună, aproximativ 20.000 de persoane au văzut lucrarea de pe garajul lui Ian Lewis, muncitor în oţelărie. El a spus că vânzarea ei este o uşurare. 

Galeria Brandler deţine mai multe lucrări ale artistului originar din Bristol. În plus, John Brandler a precizat că ar putea aduce în Port Talbot mai multe creaţii ale lui Banksy. 

Brandler l-a lăudat pe Lewis că a refuzat oferte mai mari doar pentru a păstra lucrarea în Port Talbot.

Guvernul galez s-a oferit să asigure securitatea lucrării, în timp ce Lewis şi-a verificat optiunile, iar actorul Michael Sheen a contribuit la costurile de securitate ale desenului mural.

Privit dintr-o parte, un copil cu o sanie pare că se bucură de zăpadă, încercând să prindă fulgii cu limba, însă, din celălalt unghi, zăpada este, de fapt, cenuşă.

Lucrarea descrie poluarea cu care se confruntă oraşul galez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.