Artistul stradal Invader revine la începutul lui iulie la casa Artcurial, după recorduri doborâte în 2020 cu "Rubik Mona Lisa" şi "Rubik Space": casa de vânzări din Franţa va scoate la licitaţie lucrarea "Rubik Dalaï-Lama", a anunţat aceasta într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În decembrie, "Rubik Space" a atins 492.600 de euro (taxe incluse), nou record mondial pentru o operă din cuburi Rubik a artistului, detronând lucrarea "Rubik Mona Lisa", adjudecată la 480.200 de euro în februarie 2020, potrivit La Croix. 

Din 2004, opera lui Invader a luat o nouă direcţie cu naşterea "Rubickubisme", ansamblu de opere realizate cu aceste cuburi, obiecte emblematice din anii 1980. 

"Rubik Dalaï-Lama", creată în 2008, este un omagiu adus spiritualităţii buddhismului. 

Lucrarea va fi licitată pe 5 iulie, în cadrul sesiunii de vânzări "Urban & Pop Contemporary" a casei franceze de pe Champs-Elysées.

"Rubik Dalaï Lama" este formată din 225 de cuburi Rubik şi este estimată între 300.000 şi 400.000 de euro. 

De la "Déjeuner sur l’Herbe" a lui Edouard Manet la "Origine du Monde" a lui Gustave Courbet, Invader a reprodus diverse picturi în cuburi. Din 2005, numeroase expoziţii i-au fost consacrate artistului urban. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.