Lucrarea "Hula Hoop" realizată de Banksy a fost îndepărtată de pe exteriorul unei clădiri din Nottingham şi vândută unui colecţionar, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muralul, care înfăţişează o fetiţă ce învârte un cauciuc, a apărut pe stradă în octombrie. 

"Bucata de cărămidă" a fost tăiată din zidul de pe Rothesay Avenue la ora 5.00 GMT.

Proprietarul de galerie John Brandler a declarat pentru BBC că a plătit o "sumă cu şase cifre" pentru lucrare şi vrea să o conserve şi să o şi expună. 

Locuitorii din zonă au văzut cum lucrarea a fost încărcată într-o furgonetă la primele ore. 

Brandler a afirmat că muncitorii sunt de la o "companie foarte specializată" şi că au mai îndepărtat lucrări stradale de Banksy în trecut. 

Colecţionarul deţine o serie de piese ale artistului misterios, inclusiv "Seasons Greetings", pe care a cumpărat-o dintr-un garaj din Portul Talbot în 2019. 

El pretinde că a salvat lucrarea din Nottingham "la timp", înainte ca umezeala să poată provoca daune din cauza capacului de plastic pus de Consiliul municipal. 

"Dacă pui Perspex peste un desen umezeala pătrunde în cărămidă şi nu mai poate scăpa - zidul trebuie să respire", a spus el. 

Brandler a precizat că planifică să expună lucrarea anul acesta la Moyse's Hall Museum în Bury St Edmunds, Suffolk.

The Nottingham Project, Consiliul de specialitate al oraşului, a precizat că au fost în legătură cu echipa lui Banksy - Pest Control - de când a apărut desenul, şi ei cred că îndepărtarea lui ar fi împotriva dorinţei artistului. 

Un purtător de cuvânt a spus că ei căutaseră să obţină aprobarea lui Banksy pentru a muta lucrarea într-un alt loc din oraş. El spune. "Ei au răspuns solicitând ca opera de artă să rămână, aşa că am respectăm dorinţele artistului". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.