Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, spune, de Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului, că "tragedia evreilor trebuie permanent rememorată, povestită, plânsă" pentru ca jertfa lor să nu fi fost în zadar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi, 27.01, este Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. O zi cu mare încărcătură emoţională, o zi care trebuie să ne amintească că, atunci când uităm de scânteia divină din noi, "omul devine lup pentru om". Imensa tragedie suferită de evrei trebuie permanent rememorată, povestită, plânsă, pentru că niciodată să nu mai fie posibilă ura unora împotriva altora, sub nicio justificare. Şi odată cu tragedia evreilor să ne amintim pios şi de tragedia romilor, a victimelor comunismului, de toţi martirii nebuniei istoriei. Dumnezeu să-i odihnească şi să le facă folositoare jertfa!”. 

La 27 ianuarie, în urmă cu 78 de ani, lagărul Auschwitz-Birkenau era eliberat iar această zi marchează comemorarea anual a victimelor Holocaustului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.