Loredana Groza va face parte din distribuţia musicalului „Mamma mia!”, urmând să o interpreteze pe Donna, mama Sophiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest rol a fost interpretat de Meryl Streep în filmul bazat pe muzica trupei ABBA.

„Sunt fericită să joc în «Mamma mia!» şi să am un rol atât de complex. Să cânt, să dansez, să joc pe muzica cu care am crescut. Cine ar fi crezut vreodată că într-o zi voi avea această şansă, atunci când tata mi-a adus prima casetă cu ABBA din Libia şi când profesorul meu de engleză de la şcoala primară mă punea să cânt în faţa clasei şi apoi în faţa întregii şcoli piesele ABBA?!  (…) E o provocare acest rol minunat şi complex, dar asta îmi place foarte mult, vor fi trei ore intense de cântat, dansat şi actorie. Iar dincolo de ochii spectatorilor e o pregătire ca pentru un campion. În plus, sunt extrem de puţine ocaziile în care ne adunăm atât de mulţi artişti, din generaţii diferite, pe aceeaşi scenă cu un scop unic: să bucurăm împreună spectatorii!”, a spus Loredana Groza.

Rolul Donnei va mai fi interpretat de Mirela Vaida. „Urmăresc de multă vreme musicalurile care se joacă în Europa şi peste Ocean şi mereu am avut această tristeţe că noi nu avem tradiţie în acest domeniu. «Mamma mia!» este, pentru mine, nu numai cel mai popular spectacol de acest gen, pe cea mai ascultată muzică, a trupei ABBA, dar şi un show amplu şi complet”, a spus ea.

În acest musical, pe lângă pregătirile de nuntă ale fiicei sale, Donna trebuie să facă faţă şi unei situaţii surprinzătoare: întâlnirea cu cele trei mari iubiri ale sale din tinereţe. Cei trei posibili taţi, pe care Sophie i-a invitat în secret la nuntă, îşi vor face apariţia fără să ştie întreaga poveste sau unul despre celălalt.

Povestea, scrisă de Catherine Johnson, este imaginată pe o insula grecească. 

Din distribuţie mai fac parte: Horia Brenciu, Aurelian Temişan, Cornel Ilie, Ernest Fazakas, precum şi Ciprian Teodorescu şi Adrian Nor, foşti concurenţi la emisiunea „Vocea României”, care îi vor interpreta pe Sam, Harry şi Bill, posibilii taţi ai Sophiei. Protagonista va fi interpretată de Ana Munteanu, artista care a devenit „Vocea României" în 2017, şi de Bianca Purcărea.

„Mamma mia!”, care a fost pus în scenă până acum în peste 50 de ţări, pe 6 continente şi a fost tradus în 22 de limbi, va avea premiera şi în România pe 24 mai, la Sala Palatului din Bucureşti.

Biletele vor putea fi găsite pe netliberare.ro pentru clienţii Telekom până pe 6 aprilie şi din 7 aprilie pe mammamiathemusical.ro şi pe iabilet.ro

Musicalul „Mamma Mia!” a fost lansat în 1999 la Londra, în West End şi apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway. Dramaturga Catherine Johnson şi producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson şi Bjorn Ulvaeus, foşti membri ai formaţiei ABBA. Titlul musicalului este hitul grupului din anul 1975, melodia „Mamma Mia”.

Musicalul a întrecut producţiile originale pe Broadway, de la „The Sound of Music", „The King and I" şi până la „Damn yankees", cu 1.500 de reprezentaţii. A devenit al 8-lea cel mai longeviv musical de pe Broadway şi al 9-lea cel mai longeviv show din toate timpurile, cu 5.124 de reprezentaţii. În orice zi au loc cel puţin 7 show-uri „Mamma mia!", în jurul lumii.

Datorită succesului înregistrat, povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth şi Stellan Skarsgård în rolurile principale.

În România, musicalul „Mamma mia!” va fi o co-producţie sloveno-română, a companiei Prospot Doo împreună cu un grup de producători reuniţi de către compania Atelier Promotion, în colaborare cu WonderTheatre.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.