Marea Britanie ia în considerare modificarea legii pentru a împiedica un stat străin să deţină o organizaţie de presă, au declarat marţi surse guvernamentale citate de Reuters, în timp ce Londra analizează dacă va permite sau nu companiei Redbird IMI, susţinută de Emiratele Arabe Unite, să cumpere ziarul The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oferta pentru preluarea cotidianului Telegraph, influent în lumea politică, a ridicat întrebări cu privire la independenţa presei şi la rolul investitorilor străini care achiziţionează active ce ar putea submina libertatea presei.

Aproximativ 100 de parlamentari, din toate partidele, au semnat o scrisoare prin care se opun preluării ziarului de dreapta şi a revistei politice Spectator de către Redbird IMI, invocând preocupări legate de posibilitatea de interferenţă editorială şi cenzură.

Ministrul pentru mass-media, Lucy Frazer, este cea care ar urma să decidă dacă afacerea ar trebui să fie permisă.

Parlamentarii din camera superioară a parlamentului urmează să voteze miercuri un amendament la proiectul de lege privind pieţele digitale, concurenţa şi consumatorii, care ar oferi miniştrilor un drept de veto asupra oricărei oferte de cumpărare a unui ziar britanic de către un stat străin.

Deputata conservatoare Tina Stowell este autoarea amendamentului, iar guvernul discută cu ea.

Guvernul încă deliberează care este cea mai bună cale pentru a-şi atinge obiectivele, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu această chestiune.

"Pentru a fi clar, procesul de modificare este unul parlamentar şi este complet separat de procesul intern al guvernului privind vânzarea Telegraph", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

În cazul în care amendamentul ar fi aprobat în camera superioară, acesta ar merge apoi la Camera Comunelor pentru a fi analizat de parlamentarii de aici. De asemenea, guvernul ar putea introduce propriul amendament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.