Liviu Mihaiu a anunţat, luni, pe pagina sa de Facebook, că va fi în concediu de la Radio Guerilla pentru o perioadă, în contextul în care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a deschis o anchetă penală în cazul numirii sale în funcţia de Guvernator al Deltei, în anul 2008, dosar în care Bogdan Olteanu se află în arest la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mi-am luat un concediu de la emisiunea de la ‪#‎13la14‬ nu numai pentru a nu aduce in ograda radioului, la care sunt părinte fondator şi realizator, ultimul val de «nesimpatie», dar şi pentru că, după purgatoriul la care am fost supus, imi este mai greu să fiu zilnic in armonie cu starea de briză ‪#‎gherilistă‬ in care acest radio a existat şi va continua să existe...‪#‎Illbeback‬”, a scris Liviu Mihaiu pe Facebook.

El a precizat că astăzi este ultima sa emisiune la Radio Guerilla, înainte de a intra în concediu.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, care a anunţat, prin avocat, că îşi va depune demisia de la BNR,  este acuzat că a primit un milion de euro şi sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vîntu, în schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Liviu Mihaiu a afirmat, joi, pe Facebook, că nu ştie ca numirea sa în 2008 ca guvernator al Deltei Dunării să fi avut loc în urma unui act de corupţie în care protagoniştii să fie politicieni, printre care Bogdan Olteanu, şi omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Mihaiu a precizat că niciunul dintre cei ”implicaţi în dosar” nu i-a cerut vreodată ceva şi că justiţia trebuie să îşi facă ”(toată) datoria!”

Liviu Mihaiu a fost numit, în septembrie 2008, de către premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, în funcţia de guvernator al rezervaţiei naturale Delta Dunării, post pe care l-a ocupat până în februarie 2009.

Sorin Ovidiu Vîntu a precizat, la rândul lui, duminică, pe Facebook, că a admis în faţa procurorilor că firmele şi conturile din denunţul făcut împotriva sa şi a lui Bogdan Olteanu îi aparţin. Omul de afaceri a scris, totodată, într-un registru ironic, că îşi cere iertare pentru jurnaliştii cărora le-a dat salarii cu mult peste valoarea profesională şi de la politicienii pe care nu i-a devoalat astfel încât se prezintă precum cavalerul Bayard, "fără teamă şi fără prihană".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.