Expoziţia ”Cirque D’art” reuneşte, în perioada 30 iunie-15 noiembrie la Palatul Cantacuzino de la Buşteni, aproape 90 de litografii dedicate circului şi semnate de unii dintre cei mai artişti ai lumii - Pablo Picasso, Marc Chagall, Henri Matisse şi Henri de Toulouse-Lautrec.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seria ”L’aime du cirque” este formată din 18 litografii realizate pentru cartea ”L’aime du cirque”, de Loiuse Hervieu, publicată în 1924, la Paris. Publicul va vedea aici lucrări de Jacques-Emile Blanche, Jean Gabriel Daragnes, Maurice Denis, Andre Favory, Hermann Paul şi Jean Cocteau.

Expoziţia mai cuprinde cinci litografii ”Gouaches by Marc Chagall”, realizate între 1957 şi 1968 şi editate de Pierre Matisse Gallery, în 1968, la New York. 

Camille Hilaire este prezent în expunere cu 15 litografii, pe care artistul le-a creat pentru a ilustra cartea ”The Circus”, scrisă de Francoise Mallet-Joris şi publicată de editura Robert Mouret, la Paris, în 1974. Litografiile fac parte dintr-o ediţie limitată de 220 de exemplare, iar Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino prezintă exemplarul artistului, singurul printat pe hârtie Velin. 

Un număr de 39 de grano-litografii semnate Henri Toulouse-Lautrec sunt prezente în expoziţie. Acestea fac parte din prima ediţie în engleză a volumului ”The Circus”, exemplarul 1275 din 1500, comandat de Andre Sauret. 

Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino va prezenta şi o serie de litografii ale pictorului Henri Matisse, colaje care ulterior au format colecţia ”JAZZ”. 

În zilele de 1şi 2 iulie, în weekend-ul de deschidere al expoziţiei, curtea Castelului Cantacuzino va fi plină de bufoni regali şi clovni, iar cei mici se vor bucura de face-painting, jonglerii şi jocuri. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.