Frédéric Durand, un utilizator francez de Facebook, şi-a retras plângerea pe care a făcut-o după ce reţeaua de socializare i-a cenzurat contul în urma publicării unei fotografii a tabloului "Originea lumii/ L’Origine du monde", de Gustave Courbet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul a ajuns la o înţelegere cu Facebook care constă într-o donaţie către o asociaţie pariziană care sprijină arta stradală. 

Francezul care acuza gigantul american de cenzură pentru că i-a închis contul pe care a publicat o fotografie a tabloului lui Gustave Courbet "Originea lumii" a renunţat la învinuiri, a anunţat joi avocatul său pentru AFP. 

Frédéric Durand, profesor de şcoală, a reproşat reţelei de socializare că i-a dezactivat contul personal, deschis sub pseudonimul Fred La Face De Fredb, "fără preaviz şi nejustificat", pe 27 februarie 2011. 

"Oroginea lumii/ L’Origine du monde" reprezintă un sex feminin.

Pânza lui Gustave Courbet este expusă la Muzeul Orsay din Paris.

Gustave Courbet (1819 - 1877) a fost un pictor francez, care a condus mişcarea artistică a realismului în pictura franceză din secolul al 19-lea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.