Lipsa unui ordin emis de Vlad Alexandrescu, fost ministru, şi transmiterea unor dosare incomplete se numără printre motivele pentru care Programul CultIn a fost anulat, potrivit unor informaţii puse la dispoziţie de Ministerul Culturii agenţiei de presă News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Culturii (MC) a anunţat, pe 27 iunie, anularea sesiunii Programului CultIn, desfăşurată în perioada 14 martie - 14 aprilie 2016, din cauza unui viciu de procedură.

Pe 25 mai, în baza unui ordin de ministru, a fost constituită o comisie pentru analizarea modului de aplicare a normelor metodologice ale Programului CultIn, potrivit răspunsului oficial obţinut de agenţia de presă News.ro.

Comisia a constatat că anunţul public de lansare a programului a fost publicat pe site-ul ministerului fără să existe un ordin prealabil emis de ministru. La momentul lansării acestui program, deţinătorul portofoliului era Vlad Alexandrescu.

În plus, se mai arată în răspunsul oferit de Ministerul Culturii agenţiei de presă News.ro, s-a omis analizarea de către secretariatul tehnic şi comisia de selecţie a tuturor ofertelor depuse şi înregistrate la registratura generală a MC, fapt care a periclitat principiul liberei concurenţe, care stă la baza sistemului de finanţare nerambursabilă de la bugetul de stat.

În acelaşi document transmis News.ro se precizează că secretariatul tehnic a transmis comisiei de selecţie dosare incomplete, fapt ce a viziat rezultatul final şi care a încălcat, de asemenea, principiul liberei concurenţe.

Ministerul Culturii a anunţat, pe 11 martie, lansarea Programului Cultln, dedicat antreprenorilor din industriile culturale şi creative. Concursul s-a desfăşurat în perioada 14 martie - 14 aprilie, iar lista finală a proiectelor câştigătoare a fost publicată la începutul lunii mai.

Programul CultIn va fi reluat, anunţul privind deschiderea sesiunii de înscriere urmând a fi publicat pe site-ul Ministerului Culturii pe 12 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.