Spectacolul "Life & Love", un performance susţinut de celebrul actor Vlad Ivanov şi de apreciatul percuţionist Lucian Maxim, va avea loc miercuri, la sediul ICR Londra din 1 Belgrave Square, începând cu ora 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dedicat Zilei Culturii Naţionale, recitalul va include poezia eminesciană şi câteva versiuni în manuscris ale operei lui Eminescu. De asemenea, versurile lui Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Vladimir Drăghia şi Mircea Dinescu vor prinde viaţă ȋn interpretarea remarcabilă a actorului Vlad Ivanov, cunoscut pe plan internaţional pentru talentul său exceptional pus în slujba cinematografului. I se alătură ȋn acest demers compozitorul Lucian Maxim, unul dintre cei mai talentaţi percuţionişti români.

Vlad Ivanov este unul dintre cei mai mari actori de film şi teatru din România, cunoscut publicului larg pentru interpretarea rolului Domnul Bebe, în filmul premiat la Cannes „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”. A interpretat roluri secundare în mai multe filme ale curentului cinematografic realist cunoscut ca „Noul val românesc”. A primit Premiul Gopo pentru cel mai bun rol secundar - Domnul Bebe din „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” şi Anghelache din „Poliţist, adjectiv!”. Pentru interpretarea din spectacolul „Omul cel bun din Seciuan”, în regia lui Andrei Şerban, a primit Premiul Uniter pentru "Cel mai bun actor în rol principal".

Lucian Maxim este percuţionist la Orchestra Naţională Radio din România. A orchestrat muzica pentru „Trilogia antică” la Teatrul Naţional Bucureşti, în regia lui Andrei Şerban, a compus muzica pentru spectacolul “Napasta”, în regia Danei Dima, a fost coordonatorul muzicienilor pentru spectacolul “Ghetto” în regia lui Victor Frunză şi pentru spectacolul „Troienele”, parte din Trilogia antică, dupa Euripide, în regia lui Andrei Serban. A participat ca interpret în spectacolul „Antigona”, în regia lui Alexandru Tocilescu, la Teatrul Bulandra, în spectacolul „Pericle”, în regia lui Alexandru Hausvater, la Teatrul Odeon şi multe altele.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.