Casa italiană de licitaţii Sant'Agostino a anunţat miercuri că ofertanţii de la următoarea sesiune de vânzări vor putea să liciteze în moneda bitcoin, o premieră mondială, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Săptămâna aceasta, în jur de 600 de obiecte italiene şi din străinătate, majoritatea piese de mobilier, vor fi scoase la licitaţie la Sant'Agostino şi "bitcoin va fi acceptată ca plată", se arată într-un comunicat. 

O astfel de plată va fi posibilă şi la următoarea licitaţie de la sfârşitul lunii noiembrie, care va include tablouri, bijuterii şi ceasuri. 

Bitcoin nu este în general recunoscută ca o plată curentă, dar se dezvoltă constant. 

Moneda circulă prin intermediul tehnologiei blockchain, care înregistrează detaliile tranzacţiilor, inclusiv codurile specifice fiecărui cumpărător sau vânzător. Tehnologia devine tot mai populară în rândul băncilor şi companiilor.

De la crearea sa în 2009, valoarea bitcoin faţă de cele tradiţionale a crescut exponenţial, cu toate că au existat perioade de depreciere. 

Săptămâna trecută, bitcoin a depăşit valoarea de 5.000 de dolari pentru prima dată, după ce la începutul anului era de 966 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.