Tabloul ”Ţărăncuţă cu fuior”, de Nicolae Grigorescu, cu o estimare stabilită de Artmark la 40.000 de euro, va fi vândut la ”Licitaţia de Mărţişor”, organizată pe 28 februarie, ora 19.00, la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În aceeaşi licitaţie, vor fi scoase la vânzare ”Drum de ţară”, de Ioan Andreescu, estimat între 25.000 şi 35.000 de euro şi ”Fetiţă blondă”, de Nicolae Tonitza, portret realizat încă de pe vremea când artistul se afla pe băncile Şcolii de Arte Frumoase din Iaşi. Lucrarea are o estimare stabilită între 20.000 şi 35.000 de euro. 

De Mărţişor, în cadrul licitaţiei vor fi puse în vânzare şi o brăţară din aur alb, decorată cu diamante şi rubine, care are o valoare estimativă între 3.000 şi 4.500 de euro. 

Un colier din aur Aaron Basha, decorat cu trei pandantive ornate cu diamante, safire roz şi email (2.000-3.000 de euro estimare), set din aur, alcătuit din brăţară şi colier, decorat cu safire, smaralde şi rubine (2.000-2.500 de euro estimare), un colier Cartier, din aur, în cutie originală şi însoţit de certificat de garanţie (1.200-1.500 de euro) vor fi prezente în licitaţie. 

Tablouri de mici dimensiuni purtând semnăturile lui Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Jean Alexandru Steriadi, Francisc Şirato, Octab Băncilă, bijuterii de preţ, miniaturi din argint sau obiecte funcţionale de artă decorativă vor fi la dispoziţia colecţionarilor, în ”Licitaţia de Mărţişor” de la Artmark. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.