Licitaţia de artă pentru lichidarea patrimoniului galeriei bucureştene Hanul cu Tei, organizată în zilele de 21 şi 22 septembrie, a avut vânzări totale de 250.000 de euro, anunţă Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recordul licitaţiei a fost un peisaj cu pescari realizat de Rudolf Negely, "Pregătiri de pescuit", adjudecat la un preţ de 8.500 de euro, record pentru artist.

Loturile au avut preţuri de pornire unitare de 50, 100 şi 500 de euro.

"Culesul merelor", de Paul Verona

În aceeaşi sesiune, lucrarea "Marinar în port", de Rudolf Negely, a fost adjudecată contra sumei de 4.250 de euro, în timp ce "Faleză pe insula Capri", al aceluiaşi pictor, a fost cumpărat în final la preţul de 3.750 de euro. Tabloul "Lemne pentru foc", de Ludovic Bassarab, a fost adjudecat la preţul de 2.750 de euro.

"Faleză pe insula Capri", de Rudolf Negely

Alte rezultate pentru lucrări ulei pe carton: "La adăpat", de Rudolf Schweitzer-Cumpăna, - 2000 de euro; "Culesul merelor", de Paul Verona, - 1.400 de euro, "Maci", de Eugenia Filotti Atanasiu, - 1.000 de euro. Lucrarea "Case în Bretania", acuarelă şi creion pe hârtie de Theodor Pallady, a fost adjudecat la 900 de euro. 

O icoană împărătească pe lemn, ”Maica Domnului cu Pruncul” (Hodighitria), ramă pictată, şcoală transilvăneană, datând din a doua jumătate a sec. XVIII, a fost vândută în final pentru 3.500 de euro. 

Prima licitaţie de artă, organizată la 15 ani distanţă de ultima de acest fel ţinută de Hanul cu Tei, fost centru de artă al comerţului bucureştean de profil vreme de decenii, a cuprins câteva sute de loturi de picture interbelică, cărţi rare, icoane vechi româneşti şi argintărie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.