În Licitaţia de Mărţişor, organizată de Artmark pe 28 februarie, de la ora 20.30, este pus în vânzare tabloul "Ţărăncuţă", de Nicolae Grigorescu, cu un preţ de pornire de 25.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 1910 Alexandru Vlahuţă îi dedica operei lui Nicolae Grigorescu prima monografie. Pe parcursul prieteniei dintre scriitor şi artist, Grigorescu îi va zugrăvi lui Vlahuţă două portrete importante, al tatălui său, stareţul Nectarie, şi un portret al fiicei mezine, Anişoara. Acelaşi Vlahuţă avea să adauge în colecţia sa opera "Ţărăncuţă".

Din licitaţie mai fac parte alte două opere ce aparţin lui Nicolae Grigorescu: "Plugul cu boi", care a aparţinut vreme îndelungată colecţiei artistului şi pleacă în licitaţie de la 30.000 de euro, şi "Târg la Rucăr", din fosta colecţie istorică dr. Alexandru Obregia, care porneşte în licitaţie de la doar 20.000 de euro.

Evenimentul Artmark este un bun prilej pentru colecţionarii aflaţi la început de drum sau pentru iubitorii artei româneşti în general să achiziţioneze opere de mici dimensiuni ale marilor maeştri de ieri şi de azi, la preţuri accesibile ce pot porni chiar şi de la 150 de euro.

"Păpuşică blondă", de Nicolae Tonitza

Dacă opera "Păpuşică blondă", de Nicolae Tonitza are un preţ de pornire de 20.000 euro, o altă guaşă de acelaşi cunoscut artist, "Tătăroaică la Balcic", porneşte de la numai 2.000 de euro.

În sesiunea de vânzări figurează şi lucrări de Aman, Iser, Petraşcu, Mützner, Ressu, Băncilă, dar şi mai contemporanii Ciucurencu, Baba, Bernea, Neagu, Năpăruş, Ilfoveanu.

Pe 26 februarie, Artmark pune în vânzare bijuterii vintage sau creaţii ieşite din ateliere celebre: Cartier, Fabergé, Joseph Resch. Cu preţuri ce variază între un minimum de 50 de euro, dar şi 8.000 de euro. Bijuteriile sunt din aur, argint sau platină, diamante, safire, smaralde, rubine sau alte pietre preţioase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.