Actorul şi activistul pentru mediu Leonardo DiCaprio sprijină lansarea unui fond de 2 milioane de dolari pentru parcul naţional Virunga din Congo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţia Earth Alliance, cofondată de DiCaprio, împreună cu Emerson Collective şi Global Wildlife Conservation au încheiat o colaborare cu Comisia Europeană pentru lansarea Virunga Fund.

Fondul va ajuta la protejarea parcului naţional şi a comunităţilor din împrejurimi. Virunga a pierdut o importantă parte din venituri odată cu închiderea în martie, din cauza pandemiei de Covid-19.

Între obiectivele fondului se numără prevenirea bolilor, protejarea gorilelor de munte şi a altor specii şi sprijinirea forţelor poliţieneşti şi a familiilor paznicilor ucişi.

„Am avut marea onoare să întâlnesc şi să sprijin curajoasa echipă din Virunga în lupta ei împotriva forajului petrolier ilegal în 2013. Virunga are nevoie urgent de fonduri”, a transmis DiCaprio, care a produs în 2014 un documentar despre parcul naţional.

Potrivit Virunga Fund, 12 rangeri, un şofer şi patru membri ai comunităţii locale au fost ucişi în aprilie, într-un atac întreprins de un grup paramilitar.

Leonardo DiCaprio împreună cu Laurene Powell, Apple şi Fundaţia Ford au lansat recent America’s Food Fund, iniţiativă de strângere de fonduri care a generat donaţii peste 26 de milioane de dolari cu scopul de a asigura accesul la alimente în comunităţile americane vulnerabile.

Actorul a strâns mai mult de 1,6 milioane de dolari, oferind o vizită pe platourile de filmare pentru viitorul lungmetraj al lui Martin Scorsese, în care joacă alături de Robert De Niro, „Killers of the Flower Moon”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.