Actorul Leonardo DiCaprio este copreşedinte al unei noi organizaţii menite să combată schimbările climatice şi pierderea biodiversităţii şi să apere drepturile indigenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Earth Alliance a fost lansată marţi. DiCaprio a pus bazele organizaţiei împreună cu femeia de afaceri Laurene Powell Jobs, deseori implicată în acţiuni caritabile, şi cu investitorul şi filantropul Brian Sheth.

Organizaţia aduce laolaltă resursele Leonardo DiCaprio Foundation (fondată de actor), Emerson Collective (fondată de Powell Jobs) şi Global Wildlife Conservation (prezidată de Sheth).

Ea va fi condusă de o echipă independentă de oameni de ştiinţă şi conservaţionişti, potrivit un comunicat. Scopul Earth Alliance este de a proteja ecosistemele, de a susţine energia regenerabilă şi de a asigura drepturile indigenilor.

„Sunt foarte mândru de impactul pe care fundaţia mea l-a avut în ultimii 20 de ani, timp în care a susţinut aproximativ 200 de proiecte realizate de 132 de organizaţii din domeniul cllimatologiei, marin şi al conservării”, a transmis DiCaprio. „Astăzi am făcut următorul pas în evoluţia LDF. Laurene şi Brian sunt lideri civici incredibili care îmi împărtăşesc pasiunea şi înţeleg urgenţa şi nivelul provocărilor cu care ne confruntăm”.

DiCaprio a mai spus că echipa noii platforme va indentifica cele mai bune programe care vor introduce schimbarea reală în lume.

Earth Alliance va oferi granturi şi alte oportunităţi educaţionale, va implica comunităţile locale şi va colabora cu organizaţii şi persoane din zonele cele mai afectate de pierderea biodiversităţii şi de schimbările climatice. În plus, platforma va finanţa campanii, filme documentare şi dezbateri publice.

„Tot ce ştim şi iubim este ameninţat de criza climatică şi fiecare trebuie să se întrebe şi să îl întrebe pe celălalt ce putem face mai mult pentru a proteja planeta pe care o împărţim”, a spus Powell Jobs. 

Sheth a transmis: „Planeta noastră se află la un punct critic de răscruce şi avem ocazia să transformăm societatea noastră într-una sustenabilă în armonie cu şi în sprijinul vieţii de pe Pământ”.

De la iniţierea în 1998, Leonardo DiCaprio Foundation a oferit granturi de peste 100 de milioane de dolari pentru proiecte ce au vizat oceanele şi regiuni de pe cele şapte continente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.