Legendarul pianist şi dirijor Daniel Barenboim, 79 de ani, şi-a anulat toate angajamentele pentru următoarele săptămâni din cauza unei intervenţii chirurgicale pe care urmează să o facă, a anunţat duminică Teatrul Scala din Milano.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Domnul Barenboim este nevoit să-şi suspende activitatea pentru următoarele săptămâni pentru o intervenţie chirugicală”, a indicat, într-un comunicat, teatrul italian de operă al cărui director muzical a fost din 2005 până în 2014. 

Daniel Barenboim ar fi trebuit să interpreteze pe 8 februarie sonatele de Beethoven în cadrul unei serii de concerte dedicate marelui pianist, dată amânată pentru 13 iunie. El ar fi urmat să cânte şi pe 12 februarie cu Filarmonica de la Scala sub conducerea lui Zubin Mehta. 

Nicio nouă dată nu a fost anunţată deocamdată. 

„Scala îi doreşte maestrului Barenboim recuperare rapidă”, a adăugat instituţia milaneză în comunicat. 

Daniel Barenboim a anulat mai multe date şi în toamnă pentru că a acuzat probleme de spate. 

Maestrul israelo-argentinian este directorul muzical al Operei de Stat din Berlin şi al ochestrei sale, Staatskapelle, de trei decenii şi sub contract până în 2027. „Voi rămâne până când voi avea forţă. Dacă nu, voi pleca. Nu vreau să rămân o relicvă a trecutului”, mărturisea el pentru AFP. 

Celebrul şef de orchestră a dirijat pe 1 ianuarie, pentru a treia oară, Concertul de Anul Nou de la Viena. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.