Laurence des Cars, fosta directoare a Muzeului Orsay, a fost numită în fruntea Muzeului Luvru, devenind prima femeie care ocupă acest post, anunţă presa franceză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numirea ei a fost făcută miercuri, Laurence des Cars fiind şi prima femeie care a condus Muzeul Orsay timp de 4 ani. 

Fiica jurnalistului şi scriitorului Jean des Cars, nepoata romancierului Guy des Cars, această specialistă în arta secolului XIX şi începutul secolului XX va lupta pentru un acces mai mare al tinerilor la muzeu, pentru restituirea operelor furate de nazişti sau pentru expoziţii legate de dezbateri de actualitate. 

"Inima mea a bătut mult mai tare, a fost un moment de emoţie şi de bucurie", a mărturisit Laurence des Cars la microfonul France Inter, evocând anunţul de numire al ministrului Roselyne Bachelot.

A fost numită director al Muzeului Orangerie în 2014, apoi în 2017 la Orsay, unde s-a remarcat prin expoziţia-eveniment "Le modèle noir".

În mandatul ei, numărul de vizitatori ai muzeului, unul dintre cele mai mari din Europa pentru perioada 1848 - 1914, nu a încetat să crească: până la 3.700.000 în 2019, cu un nivel de autofinanţare ce atinge 64%. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.