Laureaţii premiului Nobel pentru Literatură pe 2018 şi 2019 vor fi anunţaţi la 10 octombrie, au transmis organizatorii, miercuri, precizând şi calendarul anual al acordării tuturor distincţiilor, anunţă DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Academia Suedeză, care acordă premiul Nobel pentru Literatură, a amânat decernarea premiului, anul trecut, ca urmare a scandalului în care este implicată instituţia. 

În 2018, Academia a fost zguduită de conflicte de interese şi scandal sexual în care a fost implicat soţul uneia dintre membrele forului, poeta Katarina Frostenson. Ea a părăsit instituţia anul acesta. Soţul ei, Jean-Claude Arnault, a fost condamnat pentru două violuri în decembrie şi a făcut apel. 

Premiul Nobel pentru Medicină deschide seria anunţurilor, în ziua de 7 octombrie. 

În ziua următoare, va fi anunţat premiul pentru Fizică, urmat de Chimie la 9 octombrie şi Literatură la 10 octombrie. 

Premiul pentru Pace este stabilit să fie anunţat la 11 octombrie, la Oslo, iar premiul pentru Economie, care nu a fost instituit de Alfred Nobel, va fi anunţat la 14 octombrie

Distincţiile sunt acordate în mod tradiţional pe 10 decembrie, la Stockholm şi Oslo, când este comemorat Alfred Nobel. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.