Léo Kouper, celebru ilustrator francez, care a realizat în special mai multe afişe pentru filmele lui Charlie Chaplin, a murit la vârsta de 94 de ani, luni, la domiciliul său din Paris, a anunţat pentru AFP fiica sa Corinne Kouper.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recompensat în 1974 de organizatorii Festivalului de la Cannes pentru afişul filmului "Emmanuelle", de Just Jaeckin, Léo Kouper a semnat pentru Chaplin afişele la "Dictatorul", "Timpuri moderne", "Goana după aur", "Luminile oraşului" şi "Piciul". 

Ilustrator legendar şi în publicitate, Léo Kouper a realizat afişe pentru mai multe teatre pariziene.

În 2015, el a creat un desen despre atentatul de la Charlie Hebdo: un portret al lui Chaplin a cărui celebră pălărie, transformată în ţintă, este plină de gloanţe. Cotidianul Libération a publicat-o într-un număr special.

Cu câteva zile înainte de decesul său, "în somn", Léo Kouper lucra la ilustraţia unui viitor album al celebrului violonist de origine română Vladimir Cosma. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.