Lucrarea „L’empire des lumières”, din 1961, de René Magritte a înregistrat cel mai mare preţ la licitaţia de miercuri, organizată de Sotheby's la Londra, fiind adjudecat în final cu 59,4 milioane de lire sterline (79,8 milioane de dolari), stabilind astfel un nou record de licitaţie pentru artistul belgian suprarealist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest preţ a triplat recordul anterior de 26,8 milioane de dolari, obţinut prin vânzarea „Le Principe du Plaisir” (1937) la Sotheby’s în 2018. Tabloul vândut, miercuri, la Sotheby's, provine din colecţia lui Anne Crowet-Gillon, muză şi patroană a lui Magritte.

Lucrarea a fost cumpărată de o persoană care a licitat prin telefon. Preţul final a depăşit aşteptările pre-vânzare de 40 de milioane de lire sterline (60 de milioane de dolari).  

O pictură din seria nuferilor de Claude Monet, „Nymphéas” (1914), a depăşit cea mai mare estimare de 20 de milioane de lire sterline, preţul final fiind de 23,2 milioane de lire sterline (31 de milioane de dolari). 

Între cele cinci pânze de Monet scoase la vânzare, „Massif de chrysanthèmes” a fost cumpărat cu preţul final de 8,2 milioane de lire sterline. Iar „Prunes et abricots” cu 1,3 milioane de lire sterline. 

Lucrarea „Buste de femme accoudée, gris et blanc”, de Pablo Picasso, a fost vândută pentru 11.968.300 de lire sterline. 

„Garrowby Hill” (2017) de David Hockney, care a pictat un peisaj în East Yorkshire, o zonă din Anglia la care artistul a revenit constant în creaţiile sale, a fost adjudecată la 14 milioane de lire sterline (18,9 milioane de dolari). Rezultatul a fost mai mult de dublul celei mai mici estimări, de 7,5 milioane de lire sterline (10,2 milioane de dolari). 

Totalul vânzărilor de la Londra a fost de 221,4 milioane de lire sterline (297,2 milioane de dolari). 

Recorduri au fost stabilite şi de noi apariţii în piaţă precum artiştii: Shara Hughes, Flora Yukhnovich, Hilary Pecis şi Robert Nava.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.