Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri seară, în Statele Unite, că finanţarea media de către partidele politice ar trebui transparentizată şi este de părere că aceasta nu trebuie anulată. Iohannis a explicat că nu e bine ca o parte din banii pe care îi primesc partidele de la bugetul de stat să meargă netransparent către presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este un punct unde, din păcate, la noi progresele au fost destul de puţine. Zona trebuie în primul rând transparentizată. Nu putem să avem finanţări netransparente făcute de partide politice către  trusturi media, către jurnalişti şi aşa mai departe. Aşa ceva nu există nicăieri în lume”, a afirmat, vineri seară, Klaus Iohannis, referindu-se la finanţarea media de către partidele politice. 

Iohannis a precizat că finanţarea netransparentă a presei nu este în beneficiul nici al cetăţeanului, nici al partidelor şi nici al media. 

”Pe de altă parte, trebuie să avem grijă ca această finanţare să fie just definită. Nu cred că este bine ca o parte semnificativă din banii pe care îi primesc partidele de la bugetul de stat să meargă fără nicio transparenţă şi fără niciun control spre zona media. Nu este  în beneficiul nici al partidelor, nici al zonei media, nici al cetăţeanului simplu care până la urmă se bazează pe media pentru a primi o imagine  cât de cât obiectivă a ce se întâmplă. Lipsa de transparenţă în această zonă strică foarte mult şi ar trebui să clarificăm întreaga procedură. Nu sunt de părere că toată procedura trebuie să fie anulată. Nu, însă ea trebuie să vină într-o zonă clar reglementată şi transparentă”, a declarat Klaus Iohannis. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.