Liderul UDMR Kelemen Hunor a transmis că Mihai Şora a reprezentat spiritul european de toleranţă şi umanism atunci când unul dintre profesorii săi de la Universitate s-a orientat către fascism, dar şi când şefii săi au promovat stalinismul extremist în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De-a lungul timpului, am avut ocazia să mă întâlnesc cu mulţi oameni inteligenţi şi cu alţii foarte înţelepţi, dar, cu siguranţă, cu nimeni care să fie asemenea lui, în care toate acestea s-au îmbinat cu o răbdare infinită şi bună dispoziţie”, spune vicepremierul Kelemen Hunor în mesaj. Liderul UDMR afirmă că ”Mihai Şora a reprezentat spiritul european de toleranţă şi umanism atunci când unul dintre profesorii săi de la Universitate s-a orientat către fascism, dar şi când şefii săi au promovat stalinismul extremist în România”.

”După căderea regimului comunist a fost chiar şi ministru, dar numai până când, în urma Mineriadei, s-a convins că au supravieţuit nu doar cadrele de altădată, ci şi reflexele fostului regim. Apoi a trăit şi a creat mai bine de trei decenii, proclamând, cu înţelepciune şi seninătate, că această ţară poate deveni mai bună decât este. Sincere condoleanţe familiei!”, afirmă Hunor.

Filosoful şi eseistul Mihai Şora a murit, sâmbătă, la vârsta de 106 ani. Pe pagina sa de Facebook a apărut, sâmbătă seara, o postare cu mesajul: ”Iubitule, ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumuseţea însăşi”, semnată Aziul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.