„Jurnalul unui killer sentimental” al scriitorului chilian Luis Sepúlveda, care a murit în luna aprilie a acestui an din cauza Covid-19, va fi adaptat pentru televiziune, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Povestea unui asasin cu inima frântă ce străbate lumea va fi transformată într-un serial TV care va fi vândut de EO Media Distribution, companie latino-americană din portofoliul căreia fac parte show-uri ca „Narcos” şi „El Presidente”.

Adaptarea noir va fi semnată de BlackBox Multimedia, EO Media şi Leader Produzioni. Planul lor este să realizeze o miniserie vorbită în principal în limba spaniolă.

Aceasta va fi prima adaptare pentru televiziune a operei lui Sepúlveda după moartea lui la vârsta de 70 de ani.

Pentru moment, sunt duse negocieri pentru stabilirea coordonatorului proiectului.

Scriitor, scenarist şi regizor, Luis Sepúlveda a debutat cu un volum de versuri, pe când avea doar 17 ani. Trei ani mai târziu i-a apărut prima carte de povestiri, intitulată „Cronicile lui Pedro Nimeni".

A publicat apoi romane, între care „Bătrânul care citea romane de dragoste" (1989), „Lumea sfârşitului lumii" (1989), „Nume de toreador" (1994), „Patagonia Express" (1995), „Povestea unui pescăruş şi a motanului care l‑a învăţat să zboare" (1996), „Jurnalul unui killer sentimental" (1996), „Neîntilniri" (1997), şi volumele „Povesti apatride" (1999) şi „Povesti marginale" (1999), apărute mai întâi în ziarul spaniol El País.

A fost distins cu numeroase premii literare de prestigiu în lumea hispanică, printre care: Premiul Tigre Juan pentru „Bătrânul care citea romane de dragoste", Premiul Gabriela Mistral pentru poezie, Premiul Romulo Gallegos pentru roman, Premiul Casas de las Americas pentru volumul de povestiri „Cronicile lui Pedro Nimeni".

Luis Sepúlveda a devenit cunoscut şi in lumea cinematografiei, pentru scenariul „Bătrânul care citea romane de dragoste" (celebrul său roman ecranizat în 2001) şi pentru regia şi scenariul „Nowhere" (2002). Cărţile lui au fost traduse în 40 de limbi, inclusiv în română.

Scriitorul locuia în Spania din 1993.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.