Specialistul în genetică John Sulston, laureat cu Nobel pentru Medicină în 2002, a murit la vârsta de 75 de ani, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recompensat cu Nobel pentru contribuţia adusă la studiul genomului uman, Sulston a condus Human Genome Project din Marea Britanie şi a înfiinţat şi condus Wellcome Sanger Institute din apropiere de Cambridge, una dintre cele mai importante instituţii de biomedicină din ţară.

Anunţul a fost făcut vineri de institutul fondat de omul de ştiinţă.

Mike Stratton, directorul Wellcome Sanger, l-a caracterizat pe Sulston, care a murit pe 6 martie, drept „unul mare om al ştiinţelor, un lider vizionar”.

În 2002, el a primit Nobelul împreună cu britanica Sydney Brenner şi americanul Robert Horvitz pentru descoperirile făcute în secvenţierea genomului.

Folosindu-se de un tip obişnuit de vierme, Caenorhabditis elegans, ei au reuşit să dezlege o parte din mecanismul prin care genele reglează moartea programată a celulelor, un proces vital pentru înţelegerea cancerului.

John Sulston a fondat centrul Sanger în 1992 şi l-a condus până în 2000. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.