Joe Rogan a răspuns controversei în care este implicat podcastul său de pe Spotify, „The Joe Rogan Experience”, afirmând: „Nu încerc să promovez dezinformarea”, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În aproape 10 minute, într-un videoclip publicat pe Instagram, Rogan a spus: „Cred că există mulţi oameni care au o percepţie distorsionată despre ceea ce fac, poate pe baza titlurilor unor articole care sunt denigratoare”.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joe Rogan (@joerogan)

El şi-a justificat alegerea de a discuta cu dr. Robert Malone şi dr. Peter McCulloough, ambii sceptici în privinţa vaccinurilor anti-Covid, descriindu-i drept „foarte calificaţi, foarte inteligenţi, foarte realizaţi şi cu o opinie diferită de naraţiunea mainstream”. 

„Am vrut să aud care este opinia lor, i-am invitat şi din această cauză, acele episoade în special au fost catalogate ca fiind periculoase - erau dezinformări periculoase”, a spus Rogan. 

Rogan a adăugat că a avut o problemă cu termenul „dezinformare” din cauză că ceea ce era considerat dezinformare în urmă cu câteva luni este acum acceptat ca fapt, citând exemple de ineficacitate a măştilor de pânză şi de a fi infectat cu Covid-19 după vaccinare. 

Controversa a început atunci când 260 de medici, asistente medicale, oameni de ştiinţă, profesionişti din sănătate şi academicieni au acuzat, într-o scrisoare deschisă din 10 ianuarie, adresată Spotify, că platforma audio „impune o politică de dizinformare”, arătând în special către „The Joe Rogan Experience” şi „istoricul său de difuzare a dezinformării, în special în ceea ce priveşte pandemia Covid-19”. 

În scrisoare a fost evidenţiat episodul din 31 decembrie al lui Rogan în care l-a avut invitat pe dr. Robert Malone, care a promovat un viitor miting anti-vaccin. 

În consecinţă, cântăreţul americano-canadian Neil Young şi-a retras muzica de pe Spotify. Cântăreaţa Joni Mitchell a spus că îi va urma exemplul. „Ei îl pot avea pe Rogan sau pe Young. Nu pe amândoi”, a afirmat Neil Young săptămâna trecută. 

Popularul Joe Rogan, al cărui contract cu Spotify anul trecut a fost estimat la 100 de milioane de dolari, este acuzat că a descurajat vaccinarea în rândul tinerilor şi că a îndemnat la folosirea unui tratament neautorizat, ivermectina, contra virusului.

În urma boicotului, Spotify a anunţat că va lua măsuri pentru combaterea dezinformării în legătură cu Covid-19 pe platformă. Aceasta va introduce în special link-uri în toate podcasturile privind Covid, care vor ghida utilizatorul către informaţii şi surse ştiinţifice, a anunţat, într-un comunicat, PDG şi fondatorul Daniel Ek. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.