Jeff Lowe, controversat proprietar al unui parc zoologic din Oklahoma, a primit interdicţie pe viaţă privind expunerea de animale, informează National Geographic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La câteva luni după ce Departamentul american de Justiţie (DOJ) i-a confiscat lui Lowe 146 de animale exotice, joi, un judecător federal din Oklahoma a decis să îi interzică pe viaţă să expună animale. Decizia intensifică presiunea asupra celor care expun animale pe platformele online.

Mirage şi Caesar, născuţi în decembrie 2020, au fost ultimii dintr-o lungă linie de tigri care şi-au început viaţa la Greater Wynnewood Exotic Animal Park şi printre primii care au scăpat din ciclul de înmulţire şi presupus tratament neadecvat din grădina zoologică din Oklahoma.

Parcul a fost închis vizitatorilor în octombrie 2020, iar decizia de joi interzice permanent proprietarilor, Jeff şi Lauren Lowe, să expună animale public, într-o unitate sau online.

În ianuarie 2021, DOJ a confiscat doi pui în vârstă de 7 săptămâni din grădina zoologică deţinută anterior de Joseph Maldonado-Passage, cunoscut ca „Joe Exotic”, starul serialului documentar „Tiger King” (Netflix). Alături de aceştia, au fost luaţi alţi opt pui şi patru mame.

Acum, Mirage şi Caesar trăiesc pe un teren împădurit la Wild Animal Sanctuary din Keenesburg, Colorado. Curând, ei se vor alătura altor tigri salvaţi într-un habitat de 20 de acri în aceeaşi rezervaţie, unde vor rămâne pentru restul vieţii.

În ianuarie 2020, Joe Exotic a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru că a comandat o crime şi infracţiuni legat de animale sălbatice.

Fostul lui partener, Jeff Lowe, a preluat grădina zoologică în 2016, însă acesta şi soţia lui au fost implicaţi în propriile probleme cu legea. 

Ei au fost acuzaţi că au încălcat Legea bunăstării animalelor şi Legea speciilor periclitate pentru că nu au oferit animalelor deţinute îngrijire veterinară, nutriţie adecvată, ţarcuri şi condiţii sanitare, punându-le sănătatea în pericol.

În iunie 2020, un judecător federal le-a cerut soţilor Lowe să renunţe la proprietate în favoarea lui Carole Baskin, proprietara rezervaţiei Big Cat rescue, pentru a ajunge la o înţelegere într-o îndelungată dispută legală.

Licenţa lui Lowe de a expune animale a fost suspendată în octombrie 2020, apoi i-a fost suspendată permanent. Totuşi, el a continuat să vândă videoclipuri cu animale lui pe Cameo. La acea vreme nu exista o lege referitoare la prezentarea animalelor online.

În primele opt luni ale acestui an, DOJ a confiscat 146 de animale de la soţii Lowe - cele mai multe animale de la zoo confiscate de agenţie. Ele au ajuns în diverse rezervaţii.

Joi, la cinci săptămâni de la premiera sezonului secund din „Tiger King”, un judecător federal din Oklahoma a aprobat ordinul de interdicţie.

Ca parte a acestui ordin, va fi renunţat la acuzaţiile civile aduse lor. Documentul reiterează acuzaţiile DOJ împotriva soţilor Lowe şi nu interzice Departamentului să facă acuzaţii penale.

Soţii Lowe partajează în continuare pe Instagram fotografii şi videoclopuri cu fostele lor animale, fără să recunoască faptul că le-au fost confiscate.

Carole Baskin, care deţine în prezent Greater Wynnewood Exotic Animal Park, a anunţat că va avea propriul reality-show care, spune ea, va prezenta eforturile ei de a dezvălui abuzul asupra animalelor în anumite grădini zoologice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.