Fostul director general al grupului 21st Century Fox James Murdoch, fiul magnatului Rupert Murdoch, a demisionat din Consiliul de Administraţie al News Corp, potrivit unui document publicat vineri de SEC, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei scrisori deschise a Consiliului, această decizie a fost cauzată de "dezacorduri în privinţa unor conţinuturi editoriale apărute în publicaţii ale grupului, precum şi din cauza altor decizii strategice". 

Fostul director general al 21st Century Fox, pe care a părăsit-o după achiziţia de către Disney a majorităţii activelor grupului, James Murdoch administrează un fond de investiţii, Lupa Systems. 

După această plecare, James Murdoch, în vârstă de 47 de ani, a fost foarte critic la adresa grupului tatălui său şi a acoperirii mediatice în general. 

El a criticat în ianuarie scepticismul climatic unora dintre publicaţiile News Corp, afişat în special, potrivit lui James Murdoch, prin relatarea incendiilor devastatoare din Australia.              

"Îi suntem recunoscători lui James pentru numeroşii ani petrecuţi în serviciul grupului", au reacţionat Rupert Murdoch, tatăl său, şi Lachlan Murdoch, fratele său, într-o declaraţie transmisă AFP de un purtător de cuvânt al News Corp. "Îi urăm tot ce-i mai bun în viitoarele proiecte", au adăugat Rupert şi Lachlan Murdoch, preşedintele executiv, respectiv co-preşedintele News Corp.

După despărţirea de 21st Century Fox şi cedarea majorităţii activelor către Disney, Rupert Murdoch a creat un nou grup, Fox Corporation, care controlează restul.  

În fruntea News Corp, el este şi preşedintele Fox Corporation, la care Lachlan Murdoch este director general şi preşedinte executiv. James Murdoch nu a fost administrator al Fox Corporation.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.