Sotheby's New York scoate săptămâna viitoare la licitaţie colecţia personală a astronautului american Buzz Aldrin, anunţă Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Licitaţia "Buzz Aldrin: American Icon" va avea loc pe 26 iulie. Printre loturile principale se află o jachetă pe care astronautul a purtat-o când a ajuns pe Lună, în 1969, în cadrul misiunii Apollo 11 şi care este estimată între 1-2 milioane de dolari. 

"Acesta este un lucru incredibil de rar", a declarat Cassandra Hatton de la Sotheby’s, adăugând că a fost singurul articol de îmbrăcăminte din misiunea Apollo 11 disponibil pentru a fi achiziţionat.

Un alt lot de top este un stilou pe care echipa Apollo 11 l-a folosit pentru a repara un întrerupător care le-a salvat vieţile. Estimarea sa este, de asemenea, între 1 şi 2 milioane de dolari.

Colecţia include şi premii, medalii şi scrisori din viaţa astronautului.

"Pot spune fără ezitare că este cea mai bună vânzare dedicată explorării spaţiului care s-a întâmplat vreodată şi nu va exista alta care să fie mai bună decât aceasta", a declarat Hatton.

Pe 27 iulie va urma o vânzare separată, intitulată "Meteorites: Select Specimens from the Moon, Mars, Vesta and More". Aceasta va include o parte dintr-un meteorit lunar despre care Sotheby's spune că este a doua cea mai masivă bucată de Lună aflată pe Pământ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.