Jacheta purtată de astronautul Buzz Aldrin ​​în misiunea istorică pe Lună din 1969 a fost vândută cu aproximativ 2,8 milioane de dolari la New York, a declarat casa de licitaţii Sotheby's.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe jachetă se văd logo-ul NASA şi emblema misiunii Apollo 11, aflate sub eticheta cu numele lui Aldrin.

De asemenea, jacheta are steagul Statelor Unite pe umărul stâng şi a fost fabricată din pânză Beta, o cârpă ignifugă care a fost încorporată în costumele spaţiale NASA după ce trei astronauţi Apollo 1 au murit într-un incendiu fulger la bordul navei lor spaţiale în timpul unui test la sol în 1967.

După jachetă, al doilea articol cu ​​cele mai mari încasări la licitaţia de marţi a fost planul de zbor rezumat al misiunii Apollo 11. A fost vândut cu 819.000 de dolari, depăşind estimările de 100.000-150.000 de dolari.

Neil Armstrong şi Aldrin au fost primii oameni care au păşit pe Lună. Aldrin, care acum are 92 de ani, este singurul membru supravieţuitor al echipajului de trei oameni al misiunii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.