Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a transmis, în urma unei vizite la Alba Iulia efectuate vineri şi sâmbătă, că Monumentul Marii Uniri va fi realizat în timp util.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

George Ivaşcu, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi primarul oraşului, Mircea Hava, s-au întâlnit cu Mihai Buculei, cel care a realizat monumentul, dar şi cu specialiştii şi constructorii implicaţi în realizarea monumentului.

„Sunt impresionat şi foarte emoţionat de felul în care arată lucrarea marelui sculptor Mihai Buculei. Ţin să precizez că toate acestea au fost posibile cu sprijinul tuturor factorilor responsabili implicaţi, astfel încât până la data aniversării marelui eveniment al Centenarului Marii Uniri, 1 decembrie 2018, Monumentul Unirii de la Alba Iulia să fie finalizat”, a declarat el.

Lucrarea are o înălţime de 22 de metri şi o greutate de circa 1.350 de tone. Astfel, la ultima vizionare a monumentului s-a constatat că acest obiectiv va fi realizat în timp util, conform contractului Nr. 862 din iunie 2018, recepţia montajului lucrării urmând a se face în zilele următoare, au transmis reprezentanţii ministerului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.