Iubirea este tema ediţiei din 2017 a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), a anunţat, luni, directorul acestuia, Constantin Chiriac. Programul festivalului este aproape complet şi va fi definitivat până la finalul lunii februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tema festivalului este «iubirea». Am ţinut la această temă pentru că suntem într-o perioadă de ură, de dezbinare şi de sfâşiere îngrozitoare. Încercăm să dăm sens muncii noastre, făcând apel către oameni, către societate, către structuri, că frumosul poate să ne unească, iar acest sentiment, aşa cum spunea Albert Einstein, este cea mai mare forţă din Univers şi trebuie luată în considerare”, a declarat Constantin Chiriac, luni, într-o conferinţă de presă la Sibiu.

Potrivit acestuia, festivalul este pregătit aproape în totalitate, iar organizatorilor nu le-a mai rămas decât să hotărască, până la sfârşitul lunii februarie, în privinţa spectacolelor româneşti care vor fi jucate la FITS.

Ediţia 2017 a FITS va avea loc în perioada 9-18 iunie, iar organizatorii anunţă că primele bilete vor fi scoase la vânzare în luna aprilie.

Potrivit lui Constantin Chiriac, dat fiind numărul mare de spectacole şi artişti care participă la FITS, începând cu ediţia 2016, manifestarea a ajuns să fie cel mai mare festival de artele spectacolului din lume, după ce mai mulţi ani s-a situat pe locul al treilea în acest clasament, după festivalurile de la Avignon şi Edinburgh. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.