ITV a fost exonerat de Ofcom, organismul britanic de reglementare a audiovizualului, care a respins cele 58.000 de plângeri depuse în urma comentariilor critice făcute de Piers Morgan la adresa lui Meghan Markle, ducesa de Sussex.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comentariile prezentatorului „Good Morning Britain”, care nu dădea crezare celor declarate de Meghan în interviul acordat jurnalistei Oprah Winfrey, au dus la plecarea lui de la postul de televiziune.

Ducesa însăşi a trimis o plângere la Ofcom şi ITV. Cele 57.793 de reclamaţii primite de la telespectatori au reprezentat un record în istoria Ofcom.

Organismul de reglementare a audiovizualului a concluzionat că viziunea lui Morgan nu a încălcat codul său.

Plângerile au vizat ediţiile „Good Morning Britain” din 8 şi 9 martie, dimineaţile dinaintea şi de după difuzarea în Regat a interviului cu Meghan Markle şi prinţul Harry.

Prinţul Harry şi soţia lui au vorbit, în cadrul programului special „The Oprah Winfrey Show”, despre familia regală şi au dezvăluit că s-au simţit izolaţi în interiorul ei, că au rămas fără sprijin financiar şi că nunta lor a avut cu trei zile înainte de ceremonia transmisă în întreaga lume. Au făcut acuzaţii de rasism, fără a prezenta dovezi, iar ea a spus că a avut gânduri sinucigaşe. Harry a mărturisit că relaţia cu tatăl lui, prinţul Charles, s-a deteriorat, dar că „vindecarea” acesteia reprezintă una dintre priorităţile lui. Cei doi au anunţat tot atunci că al doilea copil pe care îl aşteptau este o fetiţă.

Morgan a spus că nu crede mai multe dintre afirmaţiile lui Markle. A pus la îndoială ceremonia secretă a nunţii lor, în grădină, cu trei zile înaintea celei transmise în întreaga lume, dar şi afirmaţia ei potrivit căreia i-a fost luat paşaportul.

El a părăsit show-ul în dimineaţa difuzării interviului şi, la câteva ore, şi-a anunţat demisia, după şase ani de când apărea în această postură la ITV.

Ulterior, a afirmat că nu era îndreptăţit să pună la îndoială gândurile sinucigaşe ale ducesei şi s-a apărat spunând că are dreptul la o părere.

Morgan a continuat să se refere la ea drept „prinţesa Pinocchio” şi recent a fost nominalizat la National Television Award pentru cel mai bun prezentator de televiziune.

Alţi 6.203 oameni au depus plângeri la Ofcom cu privire la interviul lui Oprah Winfrey. Ofcom încă evaluează dacă va lansa o anchetă separat pentru acestea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.