O Madonă cu Pruncul, datând de la sfârşitul secolului al XV-lea, atribuită lui Sandro Botticelli, se afla în posesia unei familii în regiunea Napoli din sudul Italiei. Miercuri, Ministerul Culturii şi carabinierii au anunţat că au rechiziţionat opera pentru restaurare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest tablou, "La Madonna delle Grazie", datat 1470, este bine cunoscut de istoricii de artă, care îl atribuie lui Sandro Botticelli. Iniţial a aparţinut lui Sixtus al IV-lea, un papă renascentist care a oferit-o familiei Medici ca dar pentru proprietatea lor din sudul Italiei. Pentru o lungă perioadă de timp, a fost expus într-o capelă din Santa Maria la Carità, lângă Napoli, înainte de a ajunge în mâinile unei familii locale în secolul al XX-lea. Nu se ştie cum şi de ce. 

Un an de restaurare

Un alt mister este faptul că statul, care şi-a păstrat dreptul de a inspecta lucrarea, a făcut acest lucru destul de întâmplător. Ca urmare, pictura a căzut într-o relativă uitare. Până la această operaţiune efectuată la domiciliul ultimului moştenitor al familiei cu ajutorul carabinierilor.

Tabloul se află într-o stare jalnică. Se estimează că restaurarea va dura un an. "Fecioara cu Pruncul" va fi apoi expus la Napoli. Între timp, autorităţile vor cere socoteală familiei şi poate şi funcţionarilor publici, care au dat dovadă de nepăsare de-a lungul anilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.