Actriţa franceză Isabelle Huppert va juca la New York, începând din 20 februarie 2019, într-o adaptare în limba engleză a piesei lui Florian Zeller, "La Mère", potrivit Atlantic Theater Company, care montează spectacolul, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta va fi o întoarcere a actriţei care a jucat deja de mai multe ori la New York, în "Phaedra (s)", de Krzysztof Warlikowski, în 2016, într-o adaptare a "Bonnes", de Jean Genet, în 2014, sau în piesa "4.48 Psychosis", de Sarah Kane, în 2005.

În "La Mère", care evocă o femeie ce se scufundă în singurătate odată cu plecarea copiilor deveniţi maturi şi absenţa soţului, Isabelle Huppert îl va avea partener pe Christ Noth, cunoscut pentru rolul "Mr. Big" din seria "Totul despre sex/ Sex and the City". 

Din distribuţie vor mai face parte Justice Smith, care a fost văzut în serialul produs de Netflix "The Get Down" şi actriţa australiană  Odessa Young, potrivit unui comunicat publicat joi. 

Piesa, regizată de Trip Cullman, se va juca pe 7 aprilie la "Linda Gross" Theatre, un teatru "off-Broadway", al doilea circuit de teatre din Manhattan.

Florian Zeller face parte din categoria autorilor contemporani francezi ale căror piese au fost adaptate în mod regulat în limba engleză. 

"La Mère", piesă creată în 2010, dar şi "La Vérité", "Le Père", "Le Mensonge" şi "Avant de s'envoler" au fost toate traduse şi jucate în limba engleză. 

Jucată în 2016 la New York, "Le Père"  i-a adus actorului american Frank Langella un premiu Tony, recompensele decernate în fiecare an care recompensează producţiile de pe Broadway. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.