Isabelle Huppert, Mikhail Baryshnikov, Peter Sellars, Hideki Noda, Ioan Holender şi Wajdi Mouawad sunt cele şase personalităţi care au completat stelele pe Aleea Celebrităţilor din Parcul Cetăţii din Sibiu, la finalul Festivalului Internaţional de Teatru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seara de sărbătoare a însemnat şi acordarea unor premii speciale, totul contribuind din plin la încheierea festivă a unei ediţii care a stat sub semnul pasiunii - tema din acest an, potrivit informaţiei de pe site-ul Festivalului. 

Premiul „Iulian Vişa” i-a revenit Alexandrei Badea pentru vocea unică de artist a tinerei generaţii.

Premiul „Virgil Flonda” a fost acordat Alexandrei Maria Lara pentru contribuţia excepţională în dezvoltarea artei interpretării.

Premiul pentru un parteneriat de excepţie l-a recompensat pe George Banu, la cea de -a 75-a aniversare a domniei sale.

Premiul pentru o colaborare şi un parteneriat de excepţie a revenit Băncii Transilvania.

FITS 2018 s-a încheiat cu teatru, dans, spectacole de stradă de excepţie şi două evenimente speciale programate la Filarmonica de Stat Sibiu (Sala Thalia): "Cristian Mungiu, în dialog cu Isabelle Huppert" şi "Isabelle Huppert citeşte „Amantul”. De la publicare, în 1984, romanul „Amantul” s-a vândut în mii de exemplare, fiind apreciat de public şi câştigând un premiu Goncourt. „Amantul” e un roman fermecător, ce capturează experienţa unei vieţi întregi într-o formă simplă şi emoţionantă. În cazul lui Marguerite Duras, viaţa şi scriitura se învârt una în jurul celeilalte, ambele bântuite de tinereţea autoarei, petrecută în Indochina. În „Amantul”, avem senzaţia că scriitoarea, ajunsă la capătul vieţii, răsfoieşte un vechi album cu poze. Aproape că îi putem auzi vocea comentând fotografiile, amintindu-şi un peisaj îndepărtat. Forme neclare se prefigurează, completând priveliştea. Printre ele se află şi amantul, căruia niciodată nu i se spune pe nume.

FITS a adunat timp de zece zile mii de spectatori, peste 3.000 de actori şi peste 500 de spectacole din toată lumea.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este organizat de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, în coproducţie cu TVR şi SRR. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.