Pânze de Andy Warhol, care nu au fost niciodată arătate publicului, sunt expuse la Teheran din 15 iunie. Ele au fost din 1979 în depozitul unui muzeu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mick Jagger, Marilyn Monroe şi Jackie Kennedy, simboluri ale pop art, sunt vedetele la Teheran, în Iran, unde este prezentată o expoziţie dedicată lui Andy Warhol din 15 iunie. Un eveniment cultural neaşteptat. 

"Când am auzit vorbindu-se de o nouă expoziţie Warhol, m-am gândit că va fi în străinătate", povesteşte o iraniană. "Este o adevărată surpriză". 

Vizitatorii descoperă lucrări niciodată expuse înainte, precum versiunea cutiilor de supă Campbell. "Cumpărată în anii 1960, această operă simbolică a lui Warhol nu a mai fost expusă vreodată, ea fiind păstrată în depozit", a mărturisit Amir Rad, curator al expoziţiei "Andy Warhol Persona".

Pânzele au rămas după revoluţia islamică în depozitul Muzeului de Artă Contemporană din Teheran. 

Formată din 3.500 de capodopere şi estimată la 3 miliarde de euro, această colecţie a fost supravegheată de împărăteasa Farah Diba, pasionată de artă, care a pozat pentru artistul american. 

Aceste pânze, cae reapar într-un context diplomatic tensionat, oferind Iranului şi Occidentului ocazia de a se cunoaşte mai bine. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.