Fostul preşedinte al Academiei Române Ionel Haiduc spune că Academia nu va mai fi aceeaşi după moartea matematicianului Solomon Marcus, "un om de o bogată cultură şi o prezenţă foarte vie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“L-am cunoscut foarte bine pe Solomon Marcus. Era o prezenţă foarte activă, foarte vie. Nu era adunare la care să nu fie prezent. De când s-a îmbolnăvit, suferea foarte tare din cauza faptului că nu mai putea să lucreze, că nu mai poate să călătorească, era foarte preocupat de soarta învăţământului”, a declarat, pentru News.ro, Ionel Haiduc, fostul preşedinte al Academiei Române.

“Solomon Marcus era şi un om plăcut la conversaţie, cu o bogată cultură, dar şi foarte exigent cu primirile noilor membri în Academie. Aceştia erau nevoiţi să aibă o vizibilitate internaţională. Academia nu va mai fi aceeaşi fără el”, a adăugat acesta.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Matematicianul Solomon Marcus, membru al Academiei Române, a murit, joi dimineaţă, la vârsta de 91 de ani, la Institutul C.C. Iliescu din Capitală.

Solomon Marcus, membru titular al Academiei României, s-a născut pe 1 martie 1925, la Bacău. A urmat cursurile Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti, a obţinut ulterior titlurile ştiinţifice de doctor în matematică şi doctor docent. A predat la Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti şi este autor a numeroase studii interdisciplinare de cărţi ce privesc utilizarea matematicii în lingvistică, în analiza teatrală, în ştiinţele naturale şi sociale. A fost tradus în mai multe limbi străine şi a publicat 50 de volume în România şi aproximativ 400 de articole în reviste ştiinţifice sau de specialitate. Solomon Marcus devine, din 1993, membru corespondent al Academiei Române, iar în 2001 a fost ales membru titular al instituţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.