Fostul preşedinte Ion Ion Iliescu arată într-un mesaj pe blogul personal că a aflat cu tristeţe că ultimul “Apus de soare” al lui Costel Constantin nu mai e doar numele unei piese remarcabile, ci şi al unei dispariţii regretabile. El arată că este recunoscător pentru prietenia asumată şi pentru faptul că pentru Costel Constantin anii de apropiere au legat Iaşiul şi Bucureştiul, dar mai ales ultimele decenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am aflat cu tristeţe că ultimul “Apus de soare” al lui Costel Constantin nu mai e doar numele unei piese remarcabile, ci şi al unei dispariţii regretabile. Un talent extraordinar al unei generaţii care a respirat şi creat artă, Costel Constantin trage cortina vieţii petrecută pe scenă, în lumina publicului care de generaţii s-a inspirat în pasiunea pentru istorie din rolurile sale. Costel Constantin a fost coleg cu Ilinca Tomoroveanu, Florina Cercel, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ion Caramitru, Mariana Mihuţ, Rodica Mandache, Virgil Ogăşanu. Împreună au format “Generaţia de Aur” a teatrului românesc. Îmi amintesc dintre rolurile lui Costel Constantin, cărora le-am fost martor privilegiat, pe cele din “Profesionistul”, în regia lui Horea Popescu, Ştefan cel Mare din “Apus de soare”, regia lui Dan Piţa, McMurphy, in “Zbor deasupra unui cuib de cuci”, spectacol care s-a jucat 11 ani cu casa închisă la Teatrul Naţional, Ducele de Kent în “Regele Lear”, în regia lui Radu Penciulescu, Damian Vulpenaru, în piesa “Crimă pentru pământ”, de Dinu Săraru”, a scris Ion Iliescu în mesaj.

”Sunt recunoscător pentru prietenia noastră asumată şi pentru faptul că pentru Costel Constantin anii noştri de apropiere au legat Iaşiul şi Bucureştiul, dar mai ales ultimele decenii”, mai spune fostul preşedinte al României.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Transmit condoleanţe familiei şi sper ca gândul meu bun să ajungă la toţi cei dragi ai lui. Regret că “Ultima frontieră a morţii” nu a rămas doar un film. Sunt alături de toţi cei care fac parte din societatea largă a teatrului românesc, care prin plecarea lui Costel Constantin pierde încă o dată o lume, o epocă şi unul dintre reprezentanţii remarcabili ai scenei. Drum bun, Costel! Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească în pace!”, scrie Iliescu în mesaj.

Actorul Costel Constantin a încetat din viaţă la vârsta de 81 de ani, conform unui anunţ făcut miercuri de Teatrul Naţional Bucureşti.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.