Actorul Ion Caramitru este invitatul ediţiei estivale a Cafenelei critice, care va avea loc joi, de la ora 20.00, la Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El va vorbi despre viaţa şi despre cariera sa de pe scena celui mai recent-inaugurat spaţiu al Teatrului Naţional, Sala Amfiteatru, construită pe acoperişul clădirii. Prilej de a discuta şi despre noua imagine a Teatrului, remodelat în ultimul deceniu, sub directoratul lui Ion Caramitru, ca un centru cultural modular, multifuncţional, teatral, fireşte, dar şi multiartistic, cu numeroase spaţii de joc, de expunere, de organizare de evenimente publice diverse. Amfitrion va fi Ion Bogdan Lefter.

Regizor, animator şi organizator al mişcării teatrale naţionale ca preşedinte al UNITER (Uniunea Teatrală din România) de la fondare, din 1990, figură emblematică a revoluţiei din decembrie 1989, ministru al Culturii în perioada 1996-2000, director al Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti din 2005, Ion Caramitru e o personalitate complexă a teatrului şi a societăţii româneşti din ultima jumătate de secol.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1994-1998 în Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A, la Club Control, din nou la Club A, la POINT şi la Muzeul Naţional al Literaturii Române - MNLR. De asemenea, Cafeneaua critică organizează şi ediţii "în deplasare", în mijlocul evenimentelor culturale pe care le dezbate.

Accesul publicului se va face pe la Sala Mare iar intrarea este liberă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.