Royal Opera House din Londra a anunţat, vineri, că a anulat reprezentaţii ale reputatului Balet de la Teatrul Bolşoi, prevăzute pentru această vară, din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O stagiune estivală a baletului de la Bolşoi la Royal Opera House se afla în etapele finale de planificare. Din păcate, ţinând cont de situaţia actuală, stagiunea nu va mai avea loc", a indicat opera de la Covent Garden într-un comunicat. 

Sectorul cultural este o victimă colaterală a invaziei ruse în Ucraina, mai multe instituţii prestigioase luând măsuri contra prezenţei în programul lor a artiştilor ruşi. 

Celebrul şef de orchestră Valeri Gherghiev, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost eliminat din programul de vineri al Festivalului "Dvorakova Praha" şi nu va mai dirija Filarmonica din Munchen în septembrie. Joi, din aceleaşi motive, el a fost înlocuit pentru o serie de concerte la Carnegie Hall din New York.

De asemenea, Rusiei i-a fost interzisă participarea la concursul Eurovision de anul acesta. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.