Robi Urs, actor neprofesionist şi protagonistul filmului ”Ilegitim”, a vorbit, într-un interviu acordat pentru News.ro, despre rolul pe care îl joacă în filmul lui Adrian Sitaru, singurul lungmetraj românesc selectat la Festivalul de Film de la Berlin, şi despre planurile sale de viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul ”Ilegitim”, care spune povestea de iubire dintre doi fraţi gemeni, interpretaţi de Alina Grigore (care deţine şi rolul de coscenarist) şi Robi Urs, iar din distribuţie mai fac parte Adrian Titieni şi Bogdan Albulescu.

”Ilegitim”, selectat în secţiunea Forum la de-a 66-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, care se defăşoară în perioada 11 – 21 februarie, va rula pe marile ecrane româneşti din 18 martie. 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
 

Citiţi interviul acordat de Robi Urs, protagonistul filmului ”Ilegitim”, agenţiei de presă News.ro:

Reporter: Este primul lungmetraj în care joci rol principal?

Robi Urs: Din punctul meu de vedere, este primul lungmetraj în adevăratul sens al cuvântului. A mai fost un proiect la care am participat, ”Atât de strălucitoare e vederea/ So Bright is the View” (2014), regizat de Joël Florescu şi Michaël Florescu, însă acesta a fost realizat neconvenţional. A avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Moscova, dar în afara competiţiei. Este un alt fel de film. Ei au vrut foarte mult să facă o combinaţie de film cu o stare de meditaţie. Este un film lent, care se derulează foarte greu, dar este foarte independent – nu am avut aproape nimic. Ori, la ”Ilegitim”, lucrurile s-au desfăşurat într-un cu totul alt regim, profesionist.

Reporter: Cum ai privit rolul Romeo din ”Ilegitim”?

Robi Urs: Rolul s-a conturat pe parcurs, ca toate personajele, în funcţie de scenele pe care le repetam. Romeo Anghelescu este fratele geamăn al Sashei, este student la Politehnică şi este foarte posesiv. Cumva, idea de incest s-a conturat în momentele în care cursul acţiunii se derula altfel şi eu eram foarte posesiv şi foarte protector. Din posesivitatea asta dusă la extrem s-a născut ideea de incest.

Reporter: Ce te aştepţi să se întâmple la Berlinală?

Robi Urs: Filmul va fi cu siguranţă apreciat. Nu ştiu cu premiile cum o să fie. Eu m-am bucurat enorm că am fost selectaţi. Pentru mine asta a fost ”uau”. Restul contează, evident, dar majoritatea lucrurilor bune s-au întâmplat prin asta.

Reporter: Ce planuri ai pentru anul acesta?

Robi Urs: Fac actorie în continuare la şcoala InLight, unde sunt şi administrator. Aici, practic, am început să cochetez cu actoria şi să înţeleg conceptele pe care le-a impus şi le-a adus Alina Grigore din mai multe zări, ca să spun aşa. Lucrez la o piesă de teatru, ”Taxi vinil”, pe care o s-o joc împreună cu echipa de aici, la Godot Cafe-Teatru, şi vom începe lucrul la un nou lungmetraj, produs - cred, că în totalitate - de InLight şi cu Alina Grigore regizor. Momentan, nu ştim încotro o va lua, suntem într-o fază incipientă. Va fi în acelaşi stil cu ”Ilegitim”,  vom porni de undeva şi vom vedea unde ajungem. 

Robi Urs a mai jucat în scurtmetrajul ”Bucureşti, te iubesc!” (2014), de Mircea Ghinescu, şi ”Atât de strălucitoare e vederea/ So Bright is the View” (2014), de Joël Florescu şi Michaël Florescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.