Trei conferinţe despre navigaţia cu ajutorul astrelor, sub îndrumarea comandorului Vasile Chirilă, curatorul expoziţiei temporare "Peste mări şi zări. De la astrolab la sextant" la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", vor avea loc pe 28, 29 şi 30 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De ce au nevoie navigatorii pentru a-şi determina poziţia cu ajutorul aştrilor?, Cum se folosesc gnomonul, astrolabul, quadrantul sau... sextantul?, Care este legătura dintre Cross staf şi plasturele care acoperea uneori ochiul piratului?, Care sunt instrumentele moderne de astronavigaţie?, Ce întrebuinţare mai avea kamalul indian, pe lângă aceea de a determina latitudinea? sunt întrebările la care se va răspunde în cadrul conferinţelor. 

Conferinţele vor avea şi o parte practică, în care, sub îndrumarea comandorului Vasile Chirilă, participanţii vor putea măsura unghiuri orizontale cu sextantul şi determina poziţia navei pe hartă.

Proiectul se adresează tinerilor şi adulţilor pasionaţi de astronavigaţie.

Discuţiile se desfăşoară în spaţiul expoziţie temporare „Peste mări şi zări”, miercuri, între 18:00 - 19:00 - Instrumente antice de astronavigaţie, joi, între 18:00 – 19:00 - Instrumente de astronavigaţie folosite in Epoca Renaşterii, şi vineri, între 18.00 – 19:00 - Instrumente moderne de astronavigaţie. 

Taxa de participare este de 10 lei/participant. Înscrierea se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/. După completarea formularului de rezervare, participantul va primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi va putea achita taxa de participare prin https://antipa.goticket.ro/. Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.