Instagram a închis contul lui Robert F. Kennedy Jr, om politic şi militant anti-vaccin, nepot al fostului preşedinte american, pentru că a răspândit informaţii false legate de coronavirus, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am închis acest cont pentru că a distribuit în mod repetat afirmaţii false în legătură cu coronavirusul sau vaccinurile", a indicat, joi, Facebook, într-un comunicat.               

Robert F. Kennedy Jr, 67 de ani, este fiul fostului ministru de Justiţie Justice Robert F. Kennedy asasinat în 1968 după fratele său, preşedintele John Fitzgerald Kennedy, în 1963.

Avocat, ecologist, este de asemenea cunoscut pentru poziţiile anti-vaccin care au câştigat audienţă odată cu pandemia de Covid-19 şi dezvoltarea de noi vaccinuri. 

Contul său de Instagram avea 800.000 de abonaţi, potrivit The New York Times.                

În septembrie, Robert Kennedy afirmase pe Instagram că un vaccin contra gripei este mai mortal decât Covid-19. Aceste afirmaţii, preluate de mai multe conturi, au fost denunţate deja drept eronate de serviciile de verificare ale reţelelor de socializare. 

Luna trecută, activistul anti-vaccin afirmase pe Instagram şi pe Facebook că legenda baseball-ului Hank Aaron, mort în somn la 86 de ani, a decedat din cauza unei injecţii cu vaccinul Moderna două săptămâni mai târziu.                

Recent, Facebook şi-a sporit semnificativ eforturile de combatere a zvonurilor false răspândite de grupurile anti-vaccin.

Compania şi-a extins lista de concepţii greşite care nu sunt tolerate şi deja interzise în reclame. Cuprinde în special mesaje care afirmă că maladia Covid-19 a fost fabricată de oameni, că vaccinurile nu sunt eficiente, că este mai puţin periculos să iei boala decât să te vaccinezi sau că vaccinurile sunt toxice sau cauzează autismul. 

Persoanele care distribuie acest gen de dezinformări vor putea fi interzise pe reţelele de socializare, a prevenit grupul californian. 

Pentru moment, doar contul de Instagram al avocatului militant a fost închis. Pagina sa de Facebook, care numără 300.000 de abonaţi, funcţiona încă joi.   

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.