Organizatorii Concursului Internaţional „George Enescu” au făcut o modificare importantă în regulament pentru a veni în sprijinul tinerilor care vor să se înscrie la această ediţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, vor fi permise tăieturi între lucrările prezentate de concurenţi în înregistrarea video transmisă pentru înscrierea în etapa online. Nu vor fi permise tăieturi între părţile aceleiaşi lucrări. Regulamentul complet al Concursului poate fi consultat pe site-ul www.festivalenescu.ro. Tinerii muzicieni sunt încurajaţi să se înregistreze în Concurs până pe data de 15 aprilie 2022 la una dintre cele patru secţiuni (vioară, violoncel, pian şi compoziţie), se arată într-un comunicat transmis News.ro. 

Înscrierea se face prin completarea unui formular, iar jurizarea pentru prima etapă a Concursului va avea loc online prin analizarea înregistrării video trimise de concurenţi. Aceasta se va desfăşura în perioada 1-20 mai 2022. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenţii înscrişi la vioară, violoncel şi pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.

Oportunitate de carieră de la Askonas Holt

Askonas Holt se alătură Concursului Internaţional „George Enescu” în misiunea sa de a sprijini tinerele talente din muzica clasică, aşa cum a făcut marele George Enescu în timpul vieţii sale. Una dintre cele mai importante companii de management al artelor din lume, Askonas Holt va oferi consiliere şi sesiuni de mentorat în carieră câştigătorilor secţiunilor de pian, vioară şi violoncel, timp de un an.

Concursul Internaţional „George Enescu”, una dintre cele mai importante platforme internaţionale de lansare pentru tinerii muzicieni din toată lumea, este construit ca o prelungire firească a Festivalului George Enescu - cel mai prestigios eveniment cultural organizat de România. De-a lungul timpului, Concursul Enescu a contribuit semnificativ la promovarea şi lansarea multor mari artişti, aceştia păstrând mereu o legătură de suflet cu Enescu şi cu România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.